Türk Borçlar kanunun madde 350 “Kiraya veren, kira sözleşmesini; 1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut…
DEPREM NEDENİYLE İŞVERENİN İŞÇİNİN İŞ AKDİNİ FESHETMESİ / KIDEM VE İHBAR TAZMİNATI ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ
4857 sayılı İş Kanunu’nun 25. Maddesinde iş verenin haklı nedenle derhal fesih hakkı düzenlenmiştir. Deprem nedeniyle işçinin tedavisinin devam etmesi durumu, tedavi edilemeyecek bir…
Türkiye’de, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve 7269 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, müteahhitlerin inşa ettikleri binaların depreme…
İdare yani devlet depremin olmasını önleyemez ancak deprem nedeniyle oluşacak zararı en aza indirmekle yükümlüdür. Bu kapsamda depremden önce ilgili mevzuata göre gerekli önlemleri almak…
15.07.2018’de yayımlanan 4 no’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre depremde hasar gören yapılar nedeniyle enkaz altında kalan kişiler için arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere duruma müdahale…
Bireysel Kredi Sözleşmelerinde DASK poliçesini yapan sigorta şirketi olsa bile zorunlu olan bu sigortanın yenilenmesi için kredi kuruluşu olan bankanın bilgilendirme yapması gerekmektedir. Bireysel…
HMK madde 190 “İspat yükü, kanunda özel bir düzenleme bulunmadıkça, iddia edilen vakıaya bağlanan hukuki sonuçtan kendi lehine hak çıkaran tarafa aittir.” hükmüne amirdir. Anılan…
Bina veya yapının yıkılması zarar görmesi nedeniyle kişiler maddi veya manevi zarara uğrayabilirler. Zararın tazmini için adli veya idari yargıda sorumlulara karşı tazminat davası açılabilir.…
Deprem nedeniyle hem binayı yaptıran firma ve müteahhidin yanı sıra kamu idarelerinin de tazmin sorumluluğu vardır. Deprem nedeniyle zarar gören kişiler adli yargıda binanın müteahhidine,…
Tenfiz davası, yabancı mahkemelerce kişilerin özel hukuk ilişkilerine ilişkin dava sonucunda verilen, icrai nitelikli hükümler ihtiva eden kararlarının Türkiye’de de geçerli olmasını, Türkiye’de hüküm ve…